Årets gang
ÅRETS GANG
Vi lægger, som udgangspunkt, de første kartofler allerede ultimo februar, det er tidligt. Det kan svinge lidt for hvornår vi kan tage de første kartofler op, men det plejer at være omkring pinse, medio maj ca. Det har betydning for kartoflerne, om det har været et køligt forår med nattefrost, for hvornår kartoflerne er klar. Følg gerne med på FB og IG for hvornår årets første nye kartofler kommer. Herefter vil der være friskoptagede kartofler hver dag hele sommeren. Når kartoflerne er store nok til at tages op med maskine, vil der også være nye vaskede grydeklare kartofler – hver dag.
Vi lægger kartofler med få ugers interval hele foråret, så vi kan have fine små vaskede kartofler frem til omkring 1. september.
Vi starter sæsonen med sorten SOLIST, hen over sommeren FOLVA og TWISTER, og om vinteren er det sorten BELANA.
Allerede medio april kommer et af de første forårs-hit – Rabarber.
Vi forventer, at have jordbær i Gårdbutik og vejbod primo juni.
Kirsebær, spidskål, almindelige – og røde spidskål, samt blomkål er ligeledes klar i starten af sommeren.
I løbet af sommeren kommer der beder, drueagurker, porrer, asier, og squash – og når efteråret nærmer sig er vi klar med de kendte danske rodfrugter persillerødder, pastinak, selleri, og kålrabi – alle råvarer er økologiske.
Æbler og pærer er klar fra primo september.
Prøv allerede nu æblemost, i forskellige varianter, fra Nybro Frugtplantage
Æblemost findes i 0,7 l. flasker, og 5 l. pap, er pasteuriseret – holdbarhed 18 mdr., 5 uger efter åbning.
Endelig til efteråret, høster vi vinter-grønsagerne, hvidkål, rødkål, rosenkål og grønkål, som ligeledes er økologiske.